Nyheter 

E-handeln ställer krav på Postnord under jul

En tydlig trend visar att julshoppingen i allt större utsträckning flyttar ut på nätet. Var tredje julklapp i Sverige köps på internet enligt ett pressmeddelande från Postnord. Emma Rådberg arbetar som produktionschef i Jönköping och menar att den ökade arbetsbelastningen ställer höga krav på personal och fordon.

Den ökade e-handeln gör att arbetsbördan inför jul växer för de anställda på Postnord, men enligt Emma Rådberg är företaget väl förberett. Under december anställs extra bemanning för att det ska finnas rätt folk på rätt plats, samtidigt som företaget hyr in större fordon för att kunna dela ut alla paket. Något som gör att arbetsbördan jämnas ut.

– Brevbärarna får fler småpaket, men även många paket av större storlek. För att kunna få plats med den volymen krävs det att vi hyr in större fordon. Men det blir ändå längre arbetsdagar för alla medarbetare under denna period, säger Emma Rådberg.

20 miljoner julkort

Det är inte bara e-handeln som ökar under december. Statistik från Postnord visar att två av tre svenskar fortfarande skickar julkort till sina nära och kära under denna period. Under 2017 skickades 20 miljoner julhälsningar, men den siffran förväntas att sjunka till 19 miljoner detta år.

– Julkorten minskar för varje år, medan e-handeln ständigt ökar. Men det är fortfarande stora mängder och volymer vi har att göra med. Det fordrar bra planering och strategiska lösningar. Men intäkterna ökar ju, säger Emma Rådberg.

Olivia Eriksson

Related posts