Sport 

J-Södras damlag tar form

Jönköpings Södra IF kommer att från och med nästa säsong ha ett A-lag för klubbens damer. Satsningen är ett resultat av ett ökat tryck hos klubbens flicklag och nu hoppas J-Södra att damlaget kommer att bidra till en bredare verksamhet. 

I slutet av november annonserade Jönköpings Södra IF att de skulle starta ett A-lag för damer. Laget kommer att gå in i division 4 men har höga förhoppningar på att snabbt klättra i divisionerna. Anledningen till satsningen är att flickverksamheten bara har blivit större och större och numera är en stor del i klubbens verksamhet, skriver Jönköpings Södra IF på sin hemsida. Klubben uppger även att de vill behålla flickorna i klubben som snart ska spela seniorfotboll inom deras verksamhet.

Efter annonserandet av damlaget arrangerade man en öppen träning där alla damspelare fyllda 16 år var välkomna. Träningen var den 8 december och efter det har klubben börjat lägga ut spelare efter spelare i sina sociala kanaler. Lagkapten i laget är Lina Gustafsson som kommer från moderklubben Habo IF. Även andra spännande spelare som Rosanna Högberg från Mariebo IK har blivit klara för klubben.

Förra veckan gick klubben också ut med samtliga målvakter till damlaget och satsningen har nu börjat ta form på riktigt. En av målvakterna är 22-åriga Fanni Malmqvist som tidigare spelat i Lekeryd/Svarttorps SK. Fanni menar att det var på tiden för J-södra att satsa på ett A-lag för damer.

Jag tycker det är skitviktigt att man som så stor klubb ska ha en damsatsning, känns väldigt relevant att ta det steget, säger Fanni.

Fanni bor numera i Jönköping och jobbar som lärare där fokus ligger på idrott och musik. Bredvid skolan brinner hon för fotbollen som hon spelat sen hon var 5 år gammal. Fanni har alltid varit målvakt och trivs väldigt bra i den rollen. Nu är det dags att ta ytterligare ett kliv i karriären och för Fanni är Jönköpings Södra IF den perfekta klubben att göra det i.

Jonas Johansson

Related posts