Kultur och nöje Nyheter 

Möt projektledarna till Spring Inspiration 2020

Förberedelserna inför Skandinaviens största modevisning arrangerad av studenter på Jönköping University är i full gång. ’’Telefonen går varm hela tiden!’’, säger Jacob Bergengren som tillsammans med Charlotta Herkommer är projektledare för Spring Inspiration.

Ringa samtal, svara på mejl, hitta sponsorer, knyta kontakter och hålla i möten. Listan kan göras lång. Jacob Bergengren och Charlotta Herkommer studerar andra året på JIBS (Jönköpings international business school) och har kommit halvvägs i arbetet mot skapa den fetaste modevisningen i Jönköpings historia. Tillsammans har de rekryterat 23 engagerade och drivna studenter från JIBS som alla bidrar för att nå det målet.

Anledningen till att de sökte positionen som projektledare bottnar i intresset för mode och kläder. Herkommer fick mersmak av eventet förra året då hon tillsammans med en annan tjej var ansvarig för rekryteringen av modeller. Bergengren har sedan tidigare varit engagerad i ett annat studiesocialt utskott på skolan men kände att han var redo att pröva sina vingar ytterligare och ta en större ansvar som projektledare.

Årets tema för modevisningen är ”Aspire to inspire”, vilket betyder en strävan efter att inspirera. Herkommer berättar att temat handlar om att våga vara unik i sitt klädval och inspirera andra genom mode. Upplägget för eventet är mingel, modevisning och efterfest. Till skillnad från förra året kommer evenemanget att äga rum i Elmia och börja senare på kvällen. Tanken med det är att efterfesten ska kunna börja direkt efter showen, vilket underlättar för gästerna då de slipper åka fram och tillbaka till lokalen.

Vilka varumärken och designers som kommer presenteras i showen är fortfarande hemligstämplat. Projektledarna avslöjar att det är ett mycket stort och välkänt klädmärke som redan nu är spikat. Utöver det kommer det bli en mix av mer eller mindre etablerade varumärken och designers. Några lokala butiker kommer också att visa upp sig på catwalken.

För att säkra din biljett till showen uppmanar projektledarna dig att vara plats i JIBS entré den 27 mars.

Hur synkade är projektledarna för Spring Inspiration 2020? Vi låter 10 snabba frågor ge oss svaret!

Antonia Conradsson

Related posts