Skönhet 

Dansa loss, det vänder snart

Just nu känns det mesta ganska hopplöst, regeringen har gjort coronarestriktionerna hårdare, snön är utelämnad och det har än så länge varit noll soltimmar på hela december månad. Jag förstår dig, det känns hopplöst just nu. Men låt mig hjälpa dig i denna grå period.

Det har varit ett tufft år för hela världen och att december valt att utelämna solen har gjort december månad extremt tuff för det svenska folket. En redan mörk årstid har varit ännu mörkare än vanligt och dessutom har julen blivit inställd. Men tro mig, det kommer vända. Just i detta nu medan jag sitter och skriver så ser jag solen mellan molnen för första gången på veckor vilket skänker mig hopp om en ljusare framtid.

Men då är ju frågan hur man gör för att orka med denna grå årstid, för att vänta på solen ska komma tillbaka räcker inte för att må bra. I dessa grå och tråkiga tider är de viktigt att försöka leva så normalt som möjligt. Det är svårt, det är lätt att vilja krypa ner under täcket i myskläder och inte komma fram förens långt in i mars, men att leva normalt är ett måste för att känna sig mänsklig. Så upp och hoppa på morgonen även om du bara ska sitta hemma, gör din hudvårdsrutin, sminka dig, fixa håret och sätt på dig vanliga kläder så lovar jag dig att du kommer känna dig piggare men framför allt känna dig mer som än människa.

Genom att du tar hand om ditt yttre så kommer även ditt inre må bättre vilket kommer göra det enklare att orka med resten av denna mörka årstid. Så även om du blir hemma i jul och nyår med bara dina närmsta så klä upp dig, fixa dig och framför allt dansa loss! Du kommer inte bara må bättre av det utan hela högtiden kommer bli roligare med. Människan mår nämligen bra av att få känna sig fin och av att röra på sig, så genom att du tar hand om ditt yttre och om din omgivning så tar du även hand om ditt inre. Så kära läsare gå nu och fixa er till ert allra snyggaste du och sätt på hög musik och dansa loss hemma så ska du se att det snart vänder, vi klarar detta tillsammans.

Wilma Axelsson
Skribent inom Skönhet och hemma tips
kontakt via axxelsson@hotmail.com

Related posts