Plick revolutionerar second hand

Att handla second hand blir bara trendigare och trendigare, något som märks extra mycket hos ungdomar idag. Så kallad fast fashion som präglat vår konsumtion genom decennier har nu börjat förlora sin makt. Genom appen Plick är det möjligt för vem som helst att shoppa hållbart utan att ens behöva lämna hemmet.  

Sakta men säkert går vi i rätt riktning för att bespara vår planet från de miljöproblem fast fashion orsakar. Plick har funnits med i second hand branschen i snart åtta år, men har under det senaste året nått nya höjder. Genom samarbeten med miljömedvetna influencers som Philippa Parnevik, Iris Noren, Julia Dang och Yandeh Sallah har Plick nått ut till tusentals nya användare. Appen gör det enkelt för privatpersoner som vill göra om garderoben till en affär, men också för vintage-butiker som vill nå ut till hela Sverige.

Foto: Plick.se

–En viktig del i Plicks vision är att integrera det sociala i köp- och säljupplevelsen, både för att göra det roligare att shoppa men också för att en social referens gör det tryggare att handla på nätet. Plick vänder sig till personer som delar vår passion för vintagekläder. Tillsammans med våra användare skapar vi en tjänst som för första gången ger tillgång till alla guldkorn som bara hänger i våra garderober, säger Plicks VD Jimmy Heibert i en intervju med mynewsdesk.com.

Följ dessa tre enkla steg för att shoppa på Plick:

  1. Sök och scrolla bland 100-tusentals plagg i appen
  2. Kontakta säljaren genom meddelandefunktionen
  3. Köp och betala med Plicks safe-pay för en säker affär

Svårare än så är det inte!

Maja Levinsson
Skribent