Reportage 

Utlandsstudier för studenter på Jönköping University

Bild: Jaycel Vi Aruta

Snart börjar vårterminen för studenterna på Jönköping University vilket även innebär utlandsstudier för vissa. Ada Ferngren, 21, är en av studenterna som tar chansen att studera utomlands och hoppas på att det går som planerat.

Ada Ferngren är 21 år och kommer tidigare från Stockholm. Ada bor nu i centrala Jönköping och studerar sin tredje termin på Media- och Kommunikationsvetenskaps-programmet på Jönköping University. Studenter på Jönköping University har chansen att studera en termin utomlands under sin utbildning och denna chans tog Ada. I vår kommer Ada studera en termin i Milano.

Att studera utomlands var inget som skulle ske från början, men det ändrades senare då hon hade hört bra om att studera utomlands. Bland annat att det är bra för sitt cv, att få träffa nya människor, skapa ett nytt nätverk för framtida jobb, att få uppleva en ny kultur och skaffa nya erfarenheter.

Valet att studera i Milano grundade sig på landets rykte och kultur. Ada vill arbeta med marknadsföring i framtiden och den erfarenheten hon behöver tror hon att hon kommer få från studierna i Milano.
– Det är land som har ett bra rykte och som har koll på design, säger Ada.

Det har inte kommit någon speciell information till studenterna om utlandsstudierna har blivit påverkad av den nya smittspridningen. Däremot finns det en nervositet hos Ada om det skulle bli inställt. Nu är det en och en halv månad kvar innan studierna i Milano börjar och en sak som hon inte får glömma i sin packning är favorittröjan.

Related posts