Nöje 

Årets Musikhjälpen är över – Flera bössor från Jönköping

Årets Musikhjälpen samlade in över 54,5 miljoner till temat ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. Klockan 20:40 på söndagskvällen släpptes programledarna Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson ut ur buren efter en vecka. 

Efter 114 timmars livesändning från Kungstorget i Göteborg släpptes programledarna ut ur Musikhjälpen-buren efter den 15onde omgången av Musikhjälpen. Publiken har fått uppleva flera livespelningar från Sveriges artister och aktiviteter från programledare och gäster. Under veckan har människor över hela landet engagerat sig på flera sätt: deltagit i tävlingar, önskat låtar, budat på olika auktioner och bidragit till insamlingsbössor. Det finns även dem som har startat egna bössor.  

Flera företag, föreningar och privatpersoner i Jönköping valde att starta sina egna bössor för att samla in pengar. Bland dessa fanns Jönköpings Södra IF, Friskis & Svettis Jönköping och Hjärtvården på Länssjukhuset Ryhov. Bössan ”Tändsticksgrandhotell” startades av studenterna Emma Kellström och Elly Huynh som bor i studentkorridoren på Tändsticksgränd i Jönköping. Bössan hade ett mål på 2000 kr. 

Dem valde även att göra ”triggers”, vilket betydde att varje gång bössan nådde en viss summa skulle studenterna göra en utmaning. För att enkelt kunna se vad som skulle göras när, skapade studenterna en bild med en förklaring på utmaningen bredvid en viss summa, och publicerade den på hemsidan med sin bössa. 


-Jag är väldigt stolt över korridoren som har kämpat hårt för att nå vårt mål. Jag tycker att det viktigt att bidra samtidigt som det är kul, säger Elly Huynh. 

Tillsammans skapade publiken totalt 849 928 engagemang, vilket resulterade i 54 517 949 kr till insamlingen. Resultatet är det näst högsta sedan Musikhjälpen startade år 2008. 

Related posts