Lokalt Nöje 

Vad tycker Jönköpingsborna om årets julkalender?

Julkalendern är något som kan röra upp mycket känslor både hos barn och vuxna. Årets Julkalender ”Kronprinsen som försvann” är en spännande saga om en drottning som blir bortrövad och en kronprins som tvingas rymma från slottet och gömma sig i den fattiga staden.

Julkalendern utspelar sig på 1700-talet i ett litet rike som ligger ute på en ö. Tv-programmet tar upp viktiga ämnen så som vänskap, klyftor i samhället, svek, och kärlek. I rollerna får vi följa Xavier Canca-Englund som spelar kronprinsen och Kerstin Linden som spelar Hilda, kronprinsens nya vän och kompanjon. Tillsammans ska de försöka rädd drottningen och vinna tillbaka tronen som stulits. I rollistan hittar vi fler stora stjärnor som Maria Lundqvist som spelar Hildas Farmor Nanni och Alva Bratt som spelar kronprinsens kusin. Tillsammans skapar dem en julkalender som både unga och gamla kan följa med mycket högt och lågt.

En expertpanel bestående av sex barn i åldrarna åtta till tio fick chansen av Aftonbladet till en exklusiv förhandsvisning av de tre första avsnitten. Tillsammans kom de överens om att de tyckte den nya julkalendern var jättebra, spännande men också en aning kuslig. Även om de beskriver serien som kuslig berättar de att det inte var någon utav barnen som blev speciellt rädda. Av barnen fick serien betygen fyra av fem och fem av fem.  

Men vad tycker egentligen Jönköpingsborna om årets julkalender? Frida Frankenius Sjöberg, 21, och Tamara Emilson Jarpa, 23, studenter på Jönköping Universitet tycker till om årets julkalender.

– Den är lite läskig också dock. Hade jag varit ett litet barn så hade jag nog inte vågat kolla på den själv, säger Tamara Emilson Jarpa

Related posts