Lokalt Nyheter 

Butik, Café och verkstad, allt i samma lokal

RE:match slog upp sina dörrar i början av månaden och är Jönköpings första cirkulationscenter. Hos dem ryms det såväl cykelverkstad, syateljé, secondhand och café. “Vi är öppna för alla”, Säger Julia som är hållbarhetsstateg för Re:match.

I början av september öppnade RE:match sin verksamhet i Juneporten. Här kan man både reparera sin cykel och ta en kaffe, och varför inte lämna in sin klänning på lagning. Cirkulationscentret erbjuder mycket, både för att skona miljön och gynna närheten. Julia, som både är hållbarhetsstateg och handledare, berättar glatt om verksamheten och beskriver RE:match som “ett socialt företag”. 

Väl inne i caféet möts man av möbler och tyger i salig blandning. 50-tals sekretären tillsammans med de modernare borden och äldre pinnstolarna bjuder in till en mysig miljö. Alla möblerna är ifrån donationer till secondhand, och de som inte står i fiket kan man köpa till ens egna hem. På väggarna visar Julia en konstutställning gjord av en Jönköpingsbo. I framtiden menar hon att det ska satsas ännu mer på de lokala konstnärerna och hantverkarna, -Pop ups och konstutställningar är något vi vill satsa på, om de har något med hållbarhet att göra är det bara ett plus.   

RE:match är en samlingsplats för flera hållbara projekt inom kommunen. Cykelköket, vilket både är en cykelverkstad och cykeluthyrning ryms också i lokalerna. Julia understryker RE:matchs roll i samhället då de har samarbeten tillsammans med arbetsförmedlingen. -Här får människor hjälp att komma in i arbetslivet, vi är öppna för alla, säger hon. 

RE:match lokalen i Juneporten

Related posts